۱.در دنیای مُد و فشن، عطر و ادكلن هم به مانند کت و شلوار، لباس، كفش و كلاه و سایر اکسسوری های پوشیدنی، سال به سال، نو میشود؛ اما هر عطری برای هر سن و هر موقعیتی مناسب نیست.
۲. باید دانست که از عطرهایی مانند بلک افغان، مارلی، لانکوم و کرید كه رایحه سنگینی دارند، ترجیحاً در محافل رسمی استفاده شود. همیشه بهتر است كه در مكانهای رسمی از رایحههای تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده كنید.
۳. در ساخت عطرهای تلخ معمولاً از اسانسهایی مانند ریشه درختان و ادویههای تند شرقی استفاده میكنند. عطرهای شیرین و گرم هم عطرهایی هستند كه از بو و طعم شكلات و میوههای تابستانی برخوردارند.
۴. از عطرهایی مانند آنتونیو باندراس، بولگاری، هوگو باس و آزارو ترجیحاً در محافل دوستانه و صمیمی استفاده می کنند؛ همیشه بهتر است كه در محافل دوستانه و صمیمی، از عطر و ادکلن های سرد و ترش استفاده شود.
۵. عطر سرد یا خنک به عطری میگویند كه حس خنكی و تازگی را به کاربر القا میكند. استشمام این عطرها معمولاً باعث میشود كه طعمِ میوههایی مانند خیار و هندوانه را به خاطر بیاوریم.
۶. عطر ترش به عطر و ادکلنی میگویند كه طعم مركبات را به خاطر بیاورد؛ عطرهای ترش نیز القا كننده حس طراوت و شادمانی بیشتر هستند.
۷. عطرهای سرد و ترش باعث آرامش روحی و رفع خستگی نیز میشوند؛ حتماً مشاهده کرده اید كه در باشگاههای ورزشی، هوای داخل باشگاه را معمولاً با رایحههای سرد و ترش مطبوع میكنند؛ عطرهایی با طعم گلهای وحشی میتوانند حس صمیمیت بیشتری را به محیط القا كنند.
۸. همانطور كه در بحث رنگها، از رنگ سال و رنگ فصل بهره می جویند، در بحث عطر و ادکلن هم باید از عطر سال و عطر فصل سخن به میان آوریم. مسلماً عطرهایی كه بهتر است در روزهای گرم و آفتابی استفاده شوند، با عطرهایی كه مناسب روزهای سرد و زمستانیاند، یكسان نیستند.
۹. در فصل بهار از عطرهای ملایم استفاده می شود؛ عطرهای ملایم و بهاری را معمولاً از گلهای بنفشه، تمشك و مگنولیا حاصل می کنند.
۱۰. در روزهای گرم تابستان برای ماندگاری رایحه و بوی عطر بایستی به دفعات بیشتری از آن استفاده گردد. با این حساب، بهتر است كه در فصل گرم از عطری استفاده كنید كه ماندگاری بیشتری داشته باشد. عطر های اینتنس از این نوع هستند.
۱۱. در فصل گرم، استفاده از رایحههای خنک و ترش، تلخ و سرد، جنگلی و وحشی بسیار خوشایند است. استفاده از رایحه های خنک و ترش در فصل تابستان، سرمای خوشایندی را به شما و اطرافیانتان منتقل میكند و درنتیجه از حس ِگرمای محیط میكاهد تا کاربر به یک حس تعادل دمایی برسد.
۱۲. همیشه ماندگاری عطر و ادکلن در هوای سرد بیشتر است. بدین معنی که در پاییز و زمستان با توجه به دمای پایین هوا، الكل موجود در عطر دیرتر تبخیر میشود؛ در فصلهای سرد سال، بهتر است از رایحههای سنگین مانند عطرهای شیرین، تند و تلخ استفاده نمایید.
۱۳. اگر پوست چربی دارید، خوشحال باشید؛ چون دوام و ماندگاری عطر و ادکلن ها بر روی پوستهای چرب و تیره بیشتر است. اما عطر برای پوستهای روشن و خشک، در حكم یک مرطوبكننده است و دوام زیادی روی این پوستها ندارد.
۱۴. اگر پوستی روشن و خشک دارید و خواهان ماندگاری بیشترعطر هستید، بهتر است پیش از استفاده از عطر، از لوسیونهای مرطوب كننده بدون بو استفاده كنید.
۱۵. از زمانهای گذشته، این باور همچنان پابرجاست كه عطر و اودكلن را باید به پوست جلوی گردن و یا به مچ دست زد. واقعیت این است كه زدن عطر بر روی محل نبضها (مانند: مچدست، مچ پا، پشت زانوها و نبض گردن) باعث متصاعد شدن رایحه عطر شده و به طور کلی بسیار خوشایند است؛ اما پزشكان توصیه میكنند به گردنتان عطر نزنید چرا كه این كار، احتمال بیماریهای پوستی را در این ناحیه افزایش میدهد.
۱۶. بهترین زمان برای عطر زدن، پس از استحمام است. به این دلیل که پوست بدن شما تمیز است.
۱۷. هنگام عطر زدن، زیاده روی نکنید اما کمتر از 3 اسپری برای ماندگاری بیشتر کافی نیست.
۱۸. در هنگام اسپری عطر و ادکلن شیشه عطر را در فاصله 7 تا 15 سانتی متری از بدنتان نگاه دارید.
۱۹. پس از اسپری عطر بر روی بدن، پوستتان را به هم نمالید. مشاهده شده است که بسیاری از مردم دست های خود را پس از اسپری عطر و ادکلن به هم می مالند؛ این کار موجبات تغییر رایحه اصلی و کاهش ماندگاری را فراهم میکند.
۲۰. چنانچه از عطرهای سنگین و بسیار اینتنس استفاده می کنید، 2 تا 3 اسپری کافی است. بعضی ها در مصرف عطر صرفه جویی می کنند و تنها به یک اسپری راضی می شوند؛ در حالی که این مقدار آنقدر کم است که هیچکس متوجه آن نخواهد شد. افراط در این کار هم درست نیست زیرا ممکن است که رایحه شدید عطرتان، توی ذوق دیگران بزند. به همین دلیل باید مقدار درست استفاده از عطر و ادکلن مورد علاقه تان را بدانید. در واقع میزان استفاده از آن به نوع عطرتان بستگی دارد.